Kokerrokken

Kokerrokken

Een kledingstuk dat echt onmisbaar is in de kledingkast van een vrouw is de kokerrok. Deze rok zorgt ervoor dat je meteen een business uitstraling krijgt, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De kokerrok, ook wel pencil skirt genoemd, heeft een retro uitstraling, dit komt omdat deze in de 40er jaren veelvuldig gedragen werd. Het is dus een echte klassieker in de hedendaagse mode.

Zandloperfiguur

De kokerrok is op vele manieren te combineren. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een mooie peplum top, die ervoor zorgt dat je een zandloperfiguur creëert. Het is ook mogelijk om een strakke top te dragen. Zowel korte als lange mouwen staan super goed bij een zogenoemde pencil skirt. Een blouse doet het ook altijd erg goed. Ga voor een strakke of wijdere variant en draag de rok dan over de blouse.

Accessoires

De pencil skirt is goed te combineren met hoge hakken, of bij wat kouder weer eventueel met mooie laarzen. Bij voorkeur hebben de laarzen wel een hak, zodat er wat extra lengte wordt gecreëerd. Qua accessoires is het leuk om in de jaren 40 stijl te blijven. Zo kun je dus bijvoorbeeld een mooie vintage parelketting of ouderwetse parel oorbellen dragen. Deze staan super bij een pencil skirt. Als je dit trendy item gaat aanschaffen, moet je goed op de pasvorm letten. Het is namelijk erg belangrijk dat de rok goed zit, want dit kom je figuur zeker ten goede. Eigenlijk is de kokerrok essentieel voor elke modebewuste carrièrevrouw